FellowFinance

Fellow Finance on vertaislainauspalvelu. Se pyrkii tuomaan yhteen sijoittajat, eli lainan myöntäjät, sekä lainaajat niin, että kaikki hyötyvät. Se kuvailee itseään markkinapaikkana luottokelpoisille lainaajille ja kohtuullista korkotuottoa etsiville sijoittajille.

Palvelu toimii aina ihmisten ehdoilla, joten siksi lainan lopullinen korko määräytyy aina yksilöllisesti lainanantajan tarjousten, sekä hakijan luottoluokituksen perusteella. Hakija päättää itse kuinka paljon lainaa haluaa hakea, missä ajassa on valmis maksamaan sen takaisin ja millaisella korolla. Lainasumma on 500-10 000€. Lainansaaja maksaa ottamastaan lainasta vain korkoa ja lyhennystä, ja näistä molempia suoraa sijoittajalle.

Fellow Financen sivuilla on kaksi laskuria, joista toinen lainan tarjoajille, toinen lainan hakijalle. Tuottolaskuri on tarkoitettu sijoittajille, kun taas toinen laskuri kertoo lainaa miettivälle, mitä laina tällä hetkellä keskimäärin kustantaa. Näin molemmat tietävät, millaiset ehdot alalla tavallisesti ovat.

Jokainen lainanhakija tutkitaan, kun hän hakee lainaa. Fellow Finance hylkää kaikki, joilla on maksuhäiriömerkintä, sekä tarkastaa kaikki ilmoitetut tulot ja muut työsuhteeseen liittyvät asiat. Opittujen tietojen perusteella käyttäjälle määritellää luottoluokka, joka vaikuttaa lainan kustannuksiin sekä siihen, millaisilla ehdoilla sijoittajat ovat valmiita myöntämään lainoja.

Fellow Finance toimii huutokauppaperiaatteella, jolloin halvinta lainaa tarjonneen sijoittajan tarjous otetaan todennäköisimmin vastaan. On mahdollista, että lainaa ei tarjoa kukaan, tai vaihtoehtoisesti että kukaan ei ota lainaa vastaan.