Zmarta

Zmarta on rahoituspalveluita tarjoava yritys, joka erikoistuu lainojen kilpailuttamiseen sekä välittämiseen. Se toimii lainan välittäjänä, eli vertailee sekä kilpailuttaa lainat käyttäjän puolesta sen sijaan, että tarjoaisi niitä itse. Zmartan kautta on mahdollista hakea lainaa aina 50 000€ saakka. Palvelu on käyttäjälle täysin ilmainen ja siihen sisältyy aina myös kokeneen asiakaspalvelijan tuki.

Selkein etu Zmartan käyttämisestä on se, että yhdellä lainahakemuksella käyttäjä tavoittaa useita eri lainantarjoajia, eli pankkeja ja luottolaitoksia. Zmarta kerää ja esittelee lainatarjoukset niin, että niiden kilpailuttaminen on erityisen helppoa. Käyttäjä säästää myös huomattavasti aikaa, kun ei joudu hakemaan tarjousta erikseen jokaiselta eri palvelulta. Usein lainan välittäjän kautta tarjouksia saa myös sellaisilta tahoilta, joilta ei olisi sitä ymmärtänyt itse hakea.

Koska Zmarta ei itse tarjoa lainoja, vaihtelevat korot ja muut takaisinmaksuehdot aina lainantarjoajan mukaan, eikä ole mahdollista määritellä tarkkaa, kaikkiin lainoihin pätevää korkokattoa tai takaisinmaksuaikaa. Zmarta pystyy kuitenkin usein tarjoamaan sellaisia ehtoja, joita yksityiselle hakijalle ei välttämättä tarjottaisi. Sivuilla oleva lainalaskuri antaa osviittaa siihen, millaisia ehtoja kullekin summalle on yleensä tarjottu.

Kun lainaa hakee Zmartan kautta, sitä on mahdollista hakea yhdessä toisen hakijan kanssa. Yhteislainaa on usein helpompi saada, minkä lisäksi sille voi saada tavallista paremmat takaisinmaksuehdot. Zmartan kautta otetut lainat ovat kuitenkin aika vakuudettomia, hait sitä sitten yksin tai rinnakkaishakijan kanssa.

Zmartan kautta onnistuu myös useiden erillisten lainojen ja osamaksusopimusten yhdistäminen saman lainan alle. Näin lainan takaisin maksaminen on paitsi helpompaa, myös halvempaa.